Az Epic Games Store játékaival akkor is lehet játszani, ha nem vetted meg azokat [GAMESTAR.HU]

Egy súlyos hiba miatt elég egy felhasználónak megvennie és telepítenie valamit, hogy ahhoz mások is hozzáférjenek.Hirdetés

Az Epic Games Store hónapról hónapra fejlődik, de sok idő és tapasztalat kell még, mire arra a szintre jut, ahol a Steam tart, és kiütköznek máshol már rég megoldott problémák. A CCN újságírója vette észre, hogy bár nem vásárolt meg egy játékot (konkrétan a The Sinking City-t), mégis tud játszani vele, mert egy másik fiókról telepítve lett a gépére, és az Epic Games Store kliens úgy érzékeli, mintha a saját tulajdona volna.Hirdetés

Nem kell nagyon mélyen elgondolkodni, hogy lássuk, miért lehet ez problémás a kiadók, fejlesztők és az Epic számára. William Worrall egy másik gépen is kipróbálta, hogy működik-e a módszer, és sikerrel járt, valamint megnézte azt is, hogy egy teljesen szűz account hogyan kezeli a telepített játékokat. Ekkor sem tapasztalt problémát, bármilyen játékot sikerrel tudott futtatni.

Egy másik felhasználó még szeptemberben írt arról, hogy ugyan visszakérte a Borderlands 3 miatt kifizetett pénzét, a telepítési könyvtár a gépén maradt, és így simán folytathatta a játékot.

I refunded Borderlands 3 and uninstalled it from the Epic Games Store but found its install directory and its executable is still there and I can unfortunately continue to play Borderlands 3 even though it’s gone.

TALK ABOUT SICK DRM pic.twitter.com/nEtpke2Ckt— Marty (@TimeCommando) 2019. szeptember 16.

Várhatóan hamar lép majd az Epic, mert ha ez még sokáig így marad, abból komoly problémák lehetnek. És persze nagy a kísértés, de próbáljatok meg nem visszaélni vele, mert könnyen lehet, hogy idővel következményei is lesznek ennek.

A cikk eredetileg a Gamestar.hu-n jelent meg