Wakanda választható partner volt az USDA oldalán [GAMESTAR.HU]

Az amerikai agrárminisztérium vámtarifáinak digitális nyilvántartásában kiválasztható volt Wakanda, a Marvel Univerzum kitalált afrikai országa. Pusztán a rendszer tesztelése céljából került be, ám valamiképp megfeledkeztek róla. Mike Illenberg, a minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a tesztelési időszak lejártával az illetékes kollégáknak el kellett volna távolítaniuk minden Wakandára utaló információt, de ez nem történt meg.

Egyébként, ha Francis Tseng, a Jain Family Institute munkatársa véletlenül nem bukkan rá, talán még sokáig abban megnyugtató a tudat(lanság)ban hajthattuk volna álomra a fejünket, hogy a világ legnagyobb fegyverexportőre és a Marvel univerzum legfejlettebb állama az egymás közti kereskedelemben lebontottak minden vámtarifát. Csakhogy az említett úriember munkája különféle adatokat igényelt a tarifák élelmiszer-elosztásra és éhezésre gyakorolt hatását illetően a térség országaiban.

Megjegyzendő, hogy a nyilvántartásban kutakodva kiderült, Wakanda a vibrániumra épülő technológián túl mezőgazdaság tekintetében sem súlytalan játékos; zöldségtől kávébabon és élőállatokon át illóolajakig sokféle terméket exportál.

Forrás: Gamestar.hu