61 évesen elhunyt a legendás Konami kód megalkotója [PCGURU.HU]

Rengeteg találmány létezik, amely csupán egy véletlen következtében jött létre – ilyen a Konami kód is, melyet ugyan szándékosan tett bele Hasimoto Kazuhisa a nyolcvanas években a Gradiusba, a végleges, bolti verzióban csupán véletlenül maradt benne. A többi már történelem.

A legendás kódsort (Fel, Fel, Le, Le, Bal, Jobb, Bal, Jobb, B, A) azért találta ki a programozó, mert túlságosan nehéz volt számára a játék, ezért kitalált egy csalást, amit könnyű volt megjegyeznie, hogy ő is végig tudja játszani a Gradiust a készítés során. A Konami kód – így nevezték el – azóta játékok tucatjaiban bukkant már fel, és nem túlzás azt mondani, hogy legendássá vált.

A rövid történelemóra végére pedig akkor jöjjön a szomorú hír: a Konami megerősítette, hogy Hasimoto-mester 61 évesen elhunyt.

“Szomorúan értesültünk Hasimoto Kazuhisa haláláról, aki egy rendkívül tehetséges producer volt, ő találta fel a Konami kódot. Együttérzünk Hasimoto-mester családjával és barátaival. Nyugodjon békében” – áll a Konami közleményében.

Forrás: PCGURU.hu