Átalakítás, átpozicionálás, racionalizálás

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

Úgy gondoltam, hogy “picit” átalakítom a blogot. Eddig is elsősorban híreket gyűjtő blog volt a Hydroxy.hu, ahol főleg IT biztonság kérdéskörből fordítottam le angolról magyarra néhány érdekesebb hírt, ami esetleg kimaradhatatott a magyar sajtóból, illetve a Hírkonténer kategóriában gyűjtöttem össze a számomra érdekes, magyar cikkeket és híreket.

A mai napon a Hírkonténer kategóriát a blogon megszüntettem, és az összes benne szereplő bejegyzést töröltem a blogról. Viszont az újabb hírek már a dropmark link gyűjteményembe fognak kerülni, amit a fenti menüből is elérhettek. A cél, hogy egyedi, értékes tartalmakat gyártsak a blogra.

Mi vezetett ide?

A blognak korábban nem igazán volt fókusza, és én se igazán tudtam, hogy mi a fenét is akarok kezdeni ezzel. Csak úgy volt, létezett. Írtam rá pár bejegyzést, vettem át pár cikket stb, de én se igazán foglalkoztam vele komolyabban.

Az utóbbi néhány napban/hétben azonban rendszeresen puffogtam magamban és ismerőseimnek azon, hogy az online térben sok esetben milyen gyalázatos minőségben szerepelnek a hírek az engem érdeklő kategóriákban lásd: IT biztonság, informatika, gaming.

Bár a srácokkal a Random Generátor Podcast-on belül gyakran kommentáljuk a hét híreit, sok esetben még így is kimarad néhány, vagy egyszerűen nem foglalkozunk velük a podcastban, mivel nem témába vágnak. Leginkább a gaming témájú hírek azok amik kiesnek. Persze lehetne mondani, hogy ott a Twitch, indíts el egy élő adást, beszéld meg a nézőkkel! Úgy gondolom azonban, hogy írásban is érdemes, egy picit talán összeszedettebben, átgondolva megfogalmazni a problémámat egyes hírekkel kapcsolatban. Úgy gondoltam, hogy nem csak puffogni szeretnék a vakvilágba, hanem szeretnék aktívan tenni azért, hogy ez a helyzet megváltozzon, ezért ha látok egy érdekesebb cikket azt a saját meglátásaim szerint fogom átfogalmazni, kommentálni és közzétenni itt. Nem versenyezni akarok a nagy hírportálokkal, erről szó sincs. Elképzelhető, sőt nagyon is valószínű, hogy napok múlva lesz egyáltalán valami értékelhető anyag adott témában.

Csak az utóbbi néhány napban vagy fél tucat téma volt, amit – meglátásom szerint – nem kellően körüljárva, nem kellő tapintatossággal hoztak le egyes online magazinok. Egyszerűen felbosszantott az, ahogy egyesek gyakorlatilag nem is újságíróként, hanem mezei Facebook kommentelőként adtak hírt, abszolút nem utánajárva az információknak. Bosszant, hogy hergelnek, kattintásvadásznak, ahelyett, hogy valami értelmes, józan hangnemet ütnének meg.

Ezért aztán elkezdett megfogalmazódni bennem, hogy indítani kellene egy különálló blogot erre a tematikára ráhúzva, de aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen a Hydroxy.hu-t is át alakíthatom ilyenné. Fókusz még most sem feltétlenül lesz, nem szeretnék egyetlen témákörnél leragadni, de mindenképp látom a célt magam előtt, amit ezzel az egésszel elszeretnék majd érni.


Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!