Dark Souls III Guitar Hero Live Kontrollerrel – Hogyan?

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

Úgy döntöttem, hogy mégiscsak végigjátszom a Dark Souls III-at, Guitar Hero Live kontrollerrel. A streamben említettem, hogy azok, akik végigjátszották nem osztják meg az ő megoldásukat a mozgásra, és hogy én ne álljak be ebbe a sorba, úgy döntöttem, hogy leírom röviden, hogy mi szükséges hozzá, és természetesen a beállításaimat is közzéteszem.

Amire szükségünk lesz

 • Dark Souls III játék
 • Guitar Hero kontroller (én Xbox 360 verziót használok, Xbox One verzióssal nincs tapasztalatom)
 • AntiMicro szoftver
 • türelemre és vállalkozószellemre

Guitar Hero kontroller csatlakoztatása PC-hez

Amennyiben ezt már megtettétek így ez a fejezet kihagyható.

 1. Bedugjuk egy tetszőleges, szabad USB portunkba a gitárhoz kapott kis dongle-t.
 2. A tálcán a keresésben beírjuk, hogy “Eszközkezelő“.
 3. Az egyéb eszközöknél meg fog jelenni egy Guitar Hero feliratú eszköz sárga felkiáltójeles ikonnal.
 4. Jobb klikk -> Illesztőprogram frissítése
 5. A felugró ablakban kiválasztjuk az “Illesztőprogram keresése a számítógépen tallózzással” opciót
 6. A következő ablakban a “Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából” opciót választjuk ki
 7. A következő felületen kiválasztjuk az Xbox 360-perifériát.
 8. A tanúsítványok közül kiválasztjuk az “XBOX 360 verzérlő Windows rendszerhez” nevűt
 9. Rákattintunk az Igen-re
 10. Készen is vagyunk.

Antimicro beszerzése

Először is röviden tisztáznám, hogy ez miért is kell nekünk. Bár a játék probléma nélkül felismeri, és lekezeli a gitárt, mint Xbox 360 kontrollert, ám rögtön feltűnhet pár furcsaság az irányítással kapcsolatban. Nálam például nem volt jobbra-balra mozgás és futás sem. Ez azért kellemetlen, mert így csak előre-hátra tudtam dodgelni a támadásokat. Igaz így is sikerült elhúznom Iudex Gundyr nótáját egy streamen kívüli próbálkozásnál, de azért ezen a ponton éreztem, hogy a játék későbbi részében óriási bajban lennék, ha ennyire mozgásában korlátozott karakterrel vágnék neki. Így hát kénytelen vagyunk cselhez folyamodni, és a kontrollerünk funkcióit átbindeljük billentyűzet+egér akciókká.

Ezért szétnéztem a neten, és az Antimicro program bizonyult a legjobbnak. Igaz, lassan 5 éve nem jelent meg belőle új verzió, de hát ami jó, azt minek elrontani ugye?

Innen letölthető az Antimicro, értelemszerűen az msi installer-t érdemes kiválasztani. Tetszőleges helyre feltelepítjük, majd elindítjuk. Én rendszergazdaként szoktam elindítani, mert úgy láttam, hogy nálam akkor érzékeli a játék, elképzelhető, hogy másnál nem kell ez az opció.

Ha sikeres volt minden, akkor látja a kontrollert is, és amint lenyomunk egy gombot azonnal kéken felvillan a kezelőfelületen.

Végül pedig itt megtaláljátok a beállításaimat. Ezt csak be kell töltenetek az Antimicro-ba, és használni.

Én úgy állítottam végül be, hogy a gitár fel-le mozgatásával megyek jobbra balra, a pengetővel előre-hátra. A felső sor gombjai sorban: 1: tárgy használat, 2: dodge, 3: lock. Az alsó sor gombjai pedig a különböző támadások. Futni a pengető bárral és a felső 2-es gomb lenyomásával lehet. Elvileg működik az ugrás is.

Ezekkel a beállításokkal lényegében csak a kamera kezelése marad ki, illetve a tárgyak közötti választás, de minden egyéb ugyanúgy működik.

Az Antimicro-t lehet a háttérben futtatni, nem kell hogy előtérben legyen az ablak, nyugodtan letehetitek a tálcára.

A streamben említettem a problémát, hogy az egyik támadásnál mindig elveszítette a lock-ot, nos ez később kiderült azért volt, mert rosszul konfiguráltam fel a programot és véletlenül az a gomb két dolgot is csinált. Hiába na, a lónak is négy lába van, vagymi.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan sikerül végigvinni a játékot, akkor kövessetek be minket Twitch-en a MelangeTV csatornán!


Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!