Egy modder használható eszközt faragott egy játék kontrollerből

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

Van abban valami elképesztő, amikor az emberek különböző kütyüket alakítanak át. Legyen szó akár arról, hogy irodai számítógépházba építenek csúcs gamer gépet, vagy akár arról, mikor kenyérpirítót alakítanak át kontrollerré és azzal gyűrik a Dark Souls III-at.

Az új-zélandi Rudeism-nek most sikerült az, amire talán még maga a játékkontroller gyártója se gondolt. A kisbabáknak szánt, idegesítő hangokat és mindenféle fényeket kibocsátó Fisher Price kontrollert sikerült működőképessé varázsolnia.

Gyorsan be is ágyazom ide a tweet-et, addig amíg Elon Musk nem teszi fizetőssé.

A videóban elmagyarázza és be is mutatja a kontroller működését az Elden Ring játékkal. Külön dicséretes, hogy megoldotta azt a problémát is, miszerint a játék kontrolleren csak egyetlen analóg kar található, így nem tud egyszerre mozogni és kamerát kezelni. Ám erről sem kell lemondani, hiszen a sárga kapcsoló átbillentésével változtatható, hogy éppen a bal vagy a jobb analóg karként funkcionáljon.

Ha ez nem lenne elég, kipróbálta a Tony Hawk Pro Skater című játékkal is, ahol egy egymillió pontos kombót hozott össze EZZEL a kontrollerrel.

Nem az első ilyen projekte

Rudiesm-től nem állnak távol az extrém projektek, például Morse-kódokkal vitte végig korábban a Dark Souls III-at. Igen, jól gondoljátok, egyetlen inputja volt, és a különböző Morse-kódok feleltek meg az egyes akciókról. 19 boss, és 258.250 gombnyomással később az alapjáték végére is ért.

Mit használt az átalakítás során?

A The Verge-nek nyilatkozva elárulta, hogy a Fisher Price kontrolleres projektje rögtön az egyik kedvencévé is vállt, leginkább amiatt, hogy mennyire nem feltűnő a módosítás. Ha valaki a kezébe venné, fel se tűnne, hogy egy moddolt eszközt tart a kezében.

Az átalakításhoz egy Arduino Pro Micro klónt épített be a műanyag burkolatba. Továbbá az eredetileg csak egy gombként funkcionáló analóg kart is lecserélte egy két-tengelyű joystickre. A gombokhoz mikrokapcsolót használt, hogy egyszerre működjön kontrollerként és maradjanak meg az idegesítő effektusok.

Ráadásul arra is odafigyelt, hogy az eredeti játékban megtalálható Konami-kód easter egg is működőképes maradjon.

Így néz ki az átalakított kontroller

Forrás


Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!