Ez nagyon fog fájni a Nintendo-nak

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

Több forrás is megerősítette, hogy a Nintendo egy elég súlyos adatszivárgást szenvedett el nemrég. 2 terrabájtnyi anyag kerülhetett fel az Internetre, köztük B2B (Business To Business) prezentációk, korábbi konzolok forráskódjai. A Nintendo reagált a történtekre: egy third-party cég szerveiről kerülhettek ki az érzékeny és bizalmas információk.

Kiszivárgott többek között:

  • az N64, GameCube és a Wii operációs rendszeránek forráskódja
  • diagrammok, értékelések, táblázatok és prezentációk a Nintendo belső rendszeréből
  • különböző dokumentációk jövőbeni projektekről
  • a komplett Wii fejlesztő környezet
  • A Wii tervdokumentációja
  • a SpaceWorld ’99 demója

Lehetne mondani, és legyinteni, hogy ezek igazából nem hasznos információk, hiszen a korábbi konzolok már nem érdekesek, nincsenek forgalomban, és a korábbi évek pénzügyi beszámolói, és prezentációi sem feltétlenül aktuálisak már. Viszont azzal, hogy komplett forráskódok lettek elérhetők, ezáltal elképzelhető, hogy lesznek olyanok, akik illegális emulátorokat fejlesztenek majd, és azokon tudják majd a Nintendo játékait futtatni. Már jelenleg is van néhány nem hivatalos Nintendo emulátor, nem is örül nekik a Nintendo különösebben.

Másfelől a specifikációkból és szoftveres megoldásokból más konzolgyártók vagy konzolmásolatokat készítő gyártók is meríthetnek ötletet, ez pedig már majdnem kimeríti az ipari kémkedés fogalmát.

Forrás


Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!