Nem az MVM küldi az emlékeztetőt

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

[Facebook profilomról áthozva]

Még a reggeli kávémat se ittam meg, és már ez fogadott.

Elsőre egészen hitelesnek tűnt, meglepően jó és abszolút nem magyartalan a szövegezés (Bár a Kérjük. eléggé vicces volt így magában 😃), még az email cím is meggyőző volt.

Nyilván azt már furcsálltam, hogy miért nekem jönne földgáz számla.

Aztán elkezdtem jobban megnézni az emailt, meg a kávé is beütött, és akkor láttam meg a turpisságokat, ezeket fel is írtam a képre.

Kis kiegészítés: Egy magyar szolgáltató biztos, hogy nem fog ilyen co.tz domainekre átvinni, hanem .hu-s vagy .com-os domainen lesz az oldaluk.

Nem kell a linkekre kattintani, elég ha csak a kurzort fölé visszük, máris látjuk hova akar átvinni minket. Igaz mobilon ez trükkösebb.

Én kíváncsiságból rákattintottam, és egy meglepően jól összerakott felület fogadott. Igaz tovább nem mentem, de vélhetően nem lehet regisztrálni, csak arra utaznak, hogy ellopják az email címedet és a jelszavadat. Mivel az emberek többsége mindenhol ugyanazt vagy nagyon hasonló jelszót használ, ezért fogják szépen és végigpróbálgatják majd egy csomó szolgáltatásnál, vagy a nevedben beregisztrálnak fizetős szolgáltatásokra.

Azért cukik, hogy az email végén felhívják az adathalászat veszélyeire a figyelmet. 🙃Szóval, ha nem szoktál földgáz számlát online fizetni, vagy sose kaptál még ilyen emailt, mindenképp gyanakodj.

Ha kell, hívd fel az ügyfélszolgálatot, és érdeklődj utána, hogy akkor ez most mi a fene is, de sose fizess!

Az emailt a Gmail nem szűrte meg, ezért adathalász emailként jelöltem meg.


Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!